10 ζώα που ζωγραφίζουν!


Δεν είναι λίγες οι φορές που τα ζώα μάς εκπλήσσουν με τις δυνατότητές τους, με εντυπωσιακά είναι η αλήθεια αποτελέσματα. Το ζωικό βασίλειο αποδεικνύεται, λοιπόν, για άλλη μία φορά πρωτοπόρο στην τέχνη, με πολλά από τα είδη του να ασχολούνται με τη ζωγραφική, και, μάλιστα, με μεγάλη επιτυχία. Ο κατάλογος είναι μακρύς και περιλαμβάνει διάφορα ζώα που όταν πιάνουν το πινέλο… γίνονται πραγματικοί δεξιοτέχνες!

1. Σκύλος

Μετά τον ιδιοκτήτη του που ασχολείται εδώ και χρόνια με τη ζωγραφική, ο Sammy δεν μπορούσε παρά να πάρει κι αυτός κάτι από το… οικογενειακό κουσούρι! Δείχνει μεγάλη έφεση στα τοπία αφηρημένης τέχνης και λατρεύει να μπερδεύει πολλά χρώματα μεταξύ τους. Κι αν νομίζετε πως πρόκειται για παιχνίδι, σας ενημερώνω ότι τα έργα του Sammy έχουν εκτεθεί σε γκαλερί της Νέας Υόρκης και κάποια πουλήθηκαν μέχρι και 1.700 δολάρια!


2. Γουρούνι
 

Για την ακρίβεια πρόκειται για δύο γουρουνάκια που ζουν σε ένα αγρόκτημα στο Ντέβον της Αγγλίας και έχουν βάλει σκοπό της ζωής τους να συγκεντρώσουν όσο περισσότερα χρήματα μπορούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς μέσω της τέχνης! Η αρχή έγινε όταν ο Van Snout και ο Bottabelli (τα γουρουνάκια) έριξαν κατά λάθος έναν κουβά με χρώμα πάνω σε κάτι σφουγγάρια και περπάτησαν στη συνέχεια επάνω τους! Αυτό ήταν… Δύο μεγάλοι ζωγράφοι μόλις είχαν γεννηθεί! Ο Chris Murray, ο ιδιοκτήτης του αγροκτήματος λέει χαρακτηριστικά: «Οι πίνακες θυμίζουν τα έργα του Jackson Pollock και κοστίζουν μόλις 16 δολάρια το καθένα…».


3. Άλογο

Οι πίνακες του Cholla εμφανίζονται σε εκθέσεις τέχνης από το Σαν Φρανσίσκο μέχρι τη Νέα Υόρκη αλλά και σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις. Σε διεθνές, μάλιστα, επίπεδο θεωρείται ένας από τους πιο περιζήτητους… ζωο-καλλιτέχνες στον κόσμο! Ειδικεύεται στις υδατογραφίες και προτιμά τις μονοχρωμίες.


4. Δελφίνι

Ο Xiaoqiang είναι ένα πανέξυπνο δελφίνι που ζει σε ένα υδάτινο πάρκο στην Κίνα. Ακολουθώντας τις καλλιτεχνικές οδηγίες του εκπαιδευτή του σύντομα έμαθε να χειρίζεται το πινέλο με δεξιοτεχνία, ζωγραφίζοντας μπροστά στους επισκέπτες.


5. Ρινόκερος

Αυτός ο ταλαντούχος μαύρος ρινόκερος είναι ένα από τα κύρια «αξιοθέατα» στο ζωολογικό κήπο του Ντένβερ. Εκτός από το να είναι ένα από τα πιο ευγενικά και αξιαγάπητα ζώα του πάρκου, ο Mishindi λατρεύει να περνά τον ελεύθερο χρόνο του ζωγραφίζοντας. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα μεγάλο πινέλο και κάποιος να του κρατήσει τον καμβά για να εξαπολύσει το μοναδικό ταλέντο του. Οι πίνακές του πωλούνται για φιλανθρωπικούς σκοπόυς μέχρι και 220 δολάρια ο ένας.


6. Θαλάσσιο λιοντάρι

Όταν ο Jen DeGroot, εκπαιδευτής στο Oregon Coast Aquarium αποφάσισε να διδάξει στη Lea, το θαλάσσιο λιοντάρι του πάρκου, χορό δεν είχε ιδέα ότι αυτό το ρυθμικό κούνημα των πτερυγίων της θα ήταν η αρχή μιας μοναδικής καλλιτεχνικής πορείς στη ζωγραφική τέχνη. Με λίγο χρώμα στα πτερύγια, η Lea αφήνει τα αποτυπώματά της στον καμβά, έχοντας γίνει ο «βασιλιάς» του… πινέλου. Τα έσοδα από τα έργα της χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες των ζώων του πάρκου.


7. Χελώνα

Η Koopa είναι μια χελώνα που ανήκει στον καλλιτέχνη Kira Ayn Varszegi, ο οποίος της δίδαξε για πολλά χρόνια διάφορα… ζωγραφικά κόλπα. Κατά τη διάρκεια της πενταετούς καριέρας της στη ζωγραφική, η Koopa δημιούργησε 827 πίνακες. Αν και συνταξιούχος τώρα πια, λόγω κάποιων προβλημάτων υγείας, τα περισσότερα έργα της έχουν γίνει -και γίνονται- ανάρπαστα!


8. Ρακούν

Ακόμη και τα ρακούν έχουν καλλιτεχνικές ανησυχίες, προτιμώντας να φτιάζνουν έργα με αφηρημένο… χαρακτήρα! Η μεγάλη εμπειρία που έχουν τα ζώα αυτά να χρησιμοποιούν αντικείμενα με τα χέρια τους διευκολύνει τη χρήση των πινέλων, ενώ αποτελούν χάρμα οφθαλμών για τους επισκέπτες στον Ζωολογικό Κήπο «Hutchinson Zoo» στο Κάνσας.


9. Παπαγάλος

Το πολύχρωμο φτέρωμά τους αποτελεί χωρίς αμφιβολία μια τρανή απόδειξη ότι τα συγκεκριμένα πτηνά έχουν μια πολύ έντονη καλλιτεχνική πλευρά. Κι αν προσθέσουμε σε αυτό και τη μεγάλη τους ευκολία να μαθαίνουν λέξεις και να μιμούνται ήχους δεν μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε ότι η χρήση του πινέλου και κατ’ επέκταση η ζωγραφική στον καμβά είναι γι’ αυτά… παιχνιδάκι.


10. Ουρακοτάγκος

O Towan είναι ένας 41χρονος ουραγκοτάγκος που ζει στο Woodland Park Zoo του Σιάτλ και ειδικεύεται -πού αλλού;- στη ζωγραφική, με τα έργα του να πωλούνται στο e-Bay μέχρι και 1.000 δολάρια το ένα. Επιλέγει κάθε φορά από την παλέτα τα χρώματα που θα χρησιμοποιήσει, ενώ δείχνει ιδιαίτερη προτίμηση στο μπλε χρώμα του ουρανού και της θάλασσας.

Πηγή: www.parakseno.gr