Ορθόδοξο Χριστιανικό Περιοδικό «ΑΓΙΑ ΛΥΔΙΑ»


Το ορθόδοξο χριστιανικό περιοδικό «Αγία Λυδία» κυκλοφορεί από το 1973. Στο πρώτο τεύχος του περιοδικού, ο Γέροντας της Αδελφότητας, Αρχιμ. π. Θεόφιλος, έγραφε χαρακτηριστικά: «Πιστεύουμε στην δύναμη του θείου λόγου, προφορικού και γραπτού. Ο γραπτός λόγος είναι δύναμη βραδυφλεγής μεν, αλλά ικανή να εκτινάξει τους γρανιτώδεις βράχους της αμαρτίας, να αποσπάσει και να ελευθερώσει από τα δεσμά τις σκλαβωμένες καρδιές. 

Τον γραπτό λόγο χρησιμοποίησαν και οι Απόστολοι. Τον γραπτό λόγο χρησιμοποίησαν και οι άγιοι Πατέρες της Εκκλησίας μας, άλλοτε για να πολεμήσουν τις κακοδοξίες των αιρετικών και παραχαρακτών της ορθοδόξου πίστεώς μας και άλλοτε για να ενισχύσουν, να τονώσουν το φρόνημα των πιστών και να ερμηνεύσουν ορθώς το θέλημα του Θεού.

Για τους λόγους αυτούς προβαίνουμε και εμείς στην παρούσα έκδοση. Οι δυνάμεις μας είναι μικρές. Την γραφίδα μας κρατούν ακόμη νεανικά χέρια. Δεν τα συνοδεύει η πολύτιμος πείρα. Την μικρή όμως εμπειρία που διαθέτουμε και η οποία έχει την ρίζα της στην πίστη του Εσταυρωμένου Λυτρωτού, δεν θέλουμε να την κρατήσουμε μόνο για τον εαυτό μας. Πόθος μας να συντελέσουμε και εμείς στην εξάπλωση της Βασιλείας του Θεού. Και οι καλές πάντοτε διαθέσεις των αναγνωστών παρέχουν την ελπίδα ότι ο σκοπός μας θα πραγματοποιηθεί.

Η χαρά μας θα είναι μεγάλη αν, με την χάρη του Θεού, ανοίξουμε τον δρόμο έστω και σε μια μόνο ψυχή και προσθέσουμε έστω και ένα λιθαράκι στο οικοδόμημα της πίστεως...».

Το περιοδικό «ΑΓΙΑ ΛΥΔΙΑ» από το 1973 μέχρι και σήμερα, συνεχίζει απρόσκοπτα την έκδοσή του και απολαμβάνει της γενικής εκτιμήσεως των αναγνωστών.